Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

ΦΙΕΣΤΑ ΝΤΡΟΠΗΣκαι ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

Το κατ’ άλλα Πανελλήνιο Συντονιστικό κίνημα που αγωνιά για την βιωσιμότητα του κλάδου, καθοδηγείτε από τον κ। Δούκα, όπου για τους περισσότερους συναδέλφους και κυρίως της Αθήνας είναι γνωστή η “αγνή του αγωνιστικότητα”.

Στις 20-4-2010 που πραγματοποιήθηκε η Πανελλαδική απεργία με καθολική συμμετοχή για το θέμα των καπνικών, ο κ. Δούκας όχι μόνο δεν συμμετείχε στην απεργία, αλλά μήνυσε τους συναδέλφους της περιφρούρησης οδηγώντας στο αυτόφωρο τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Πλακόπουλο, ως υποκινητή των δήθεν επεισοδίων που δημιούργησε η ομάδα περιφρούρησης. Από το επεισόδιο αυτό ορίστηκε δικάσιμος και εκκρεμεί να εκδικαστεί!!!

Όλοι οι συνάδελφοι περιπτερούχοι της Αθήνας γνωρίζουν τόσο τον κ. Δούκα όσο και την προκλητική συμπεριφορά του που παραλίγο να τον “λυντσάρουν” στην Συνέλευση των Αθηνών που πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό ξενοδοχείο ATHENS IMPERIAL HOTEL.

Από τότε μέχρι και σήμερα επιδίδεται σε πολύ βαριούς χαρακτηρισμούς, καταρρακώνοντας θεσμούς και πρόσωπα χωρίς στοιχεία, κοινός λασπολογεί, παραπληροφορεί και προκαλεί διάσπαση στον κλάδο, αυτοδημιοργώντας το φυσιογνωμικό του προφίλ αλλά και την παιδεία του.

Πολλά θα μπορούσα γράψω, ώστε να περιγράψω το πλήρες προφίλ του παραπάνω κυρίου, αλλά δεν νομίζω πως αξίζει τον κόπο.।

Το υποτιθέμενο Πανελλήνιο συντονιστικό κίνημα, απαρτιζόμενο από ελάχιστα πρόσωπα και κυρίως θεσμικά της επαρχίας, όπου περίτρανα απόδειξαν την ανευθυνότητα, την ανωριμότητα και την υστέρηση εκπροσώπησης μερίδας του κλάδου, όταν:

1. Δεν παρέμειναν στους κόλπους του δευτεροβάθμιου Συνδικαλιστικού Οργάνου που ανήκουν και να δημιουργήσουν κοινή γραμμή πλεύσης από τις δημοκρατικές διαδικασίες που προβλέπονται. Στήριξαν εξωθερμικές ιδέες και προσπάθειες, αυτό-αναιρώντας τον θεσμικό τους ρόλο!!!

2. Εκμαιεύτηκε η υπογραφή τους και χρησιμοποιήθηκε από τον παραπάνω κύριο κατά το δοκούν και δόλια, αυτό-αναιρώντας εκ’ νέου τον θεσμικό τους ρόλο!!!

3. Μετά από σωρεία επιστολών προς τους παράγοντες του Υπ. Οικονομικών από θεσμικούς και μη της επαρχίας, πως η Αθήνα…και πως αυτούς θα πρέπει να καλούνε στο διάλογο, ως ήταν φυσικό, ο Υπουργός κάλεσε στον διάλογο τους θεσμικούς εκπροσώπους της Ομοσπονδίας.

4. Ενώ άπαντες θεσμικοί και μη γνώριζαν για την εν’ εξελίξει διαβούλευση με τους παράγοντες του Υπουργείο και την πρόθεση αυτών για τη μείωση της φορολογίας των τσιγάρων και πως μέχρι την 4-10-2010 που καταπείθετε ο προϋπολογισμός, θα υπάρξει απόφαση από το Υπ. Οικονομικών, εκφράζοντας και την πικρία τους για τον αποκλεισμό τους από τον διάλογο, θεώρησαν σωστό να στήσουν το υποτιθέμενο Πανελλήνιο Συντονιστικό κίνημα και να προβούν σ’ αυτά που αποτυπώνονται στις φωτογραφίες, (δεν τους βγήκε) με απώτερο σκοπό να καρπωθούν και να πουν πως αυτοί αγωνίστηκαν και πέτυχαν το όποιο αποτέλεσμα της 9μηνης προσπάθειας όλων μας!!!

5. Ποιος ο λόγος γι’ αυτή την ανεπανάληπτη φιέστα;

6. Ποιος ο ρόλος της κατ’ άλλα αγωνίστριας κα. Χερέτης με τον κ. Δούκα;

Ο κ. Πυροβολάκης ενώ αρχικώς συμετείχε στο Πανελλήνιο Συντονιστικό Κίνημα, κατέληξε να δημοσιεύση στο διαδίκτυο το παρακάτω κείμενο:

«Γιώργος Πυροβολάκης Στήθηκε μια πρωτοφανούς γελοιότητας κινητοποίηση που για μια ακόμα φορά οδηγηθήκαμε στο να ευνοήσουμε τα παράνομα καπνοπωλεία (μίνι και σούπερ μάρκετ, βενζινάδικα, ζαχαροπλαστεία, «περίπτερα». καφέ κλπ) της πόλης μας. Ο μόνος σκοπός? Η πρόκληση εντυπώσεων και η εμφάνιση προσώπου αγωνιστικότητας, θέλοντας προφανώς να αποφευχθούν ή και να καλυφθούν άλλες αδυναμίες των διοργανωτών της. Ζητήθηκε υποστήριξη και την παρείχαμε, και το ευχαριστώ ήταν να υποσκάπτεται η Διοίκηση και το Σωματείο μας. Παντού εχθρούς βλέπουν κάποιοι και παντού προδότες! Γίνονται και αισχροί και μας απειλούν ότι θα μας «βγάλουν και βρώμα» ποιοι? Η ματαιοδοξία έχει και τα όρια της! Δεν μπορεί να διαβεβαιωνόμαστε ότι θα συμμετέχουν τουλάχιστον 10 σωματεία της χώρας στην κινητοποίηση, και την τελευταία στιγμή να ακούμε από τηλεοράσεων και λοιπών μέσων ότι είναι Παγκρήτια! Δεν είναι δυνατόν να διαβεβαιωνόμαστε ότι θα συμμετέχουν τα σωματεία και τελευταία στιγμή να ακούμε για «ανεξάρτητο κίνημα» απλών περιπτερούχων και την ίδια στιγμή τα έγγραφα να κυκλοφορούν με σφραγίδα και λογότυπο συγκεκριμένου σωματείου! Η αλαζονεία πρέπει να τιθασευτεί! Δεν είναι δυνατόν να γίνεται με τέτοια προχειρότητα και ελαφρότητα η όποια κίνηση, δεν είμαστε πολιτιστικοί σύλλογοι που αξιοποιούμε τον ελεύθερο χρόνο των περιπτερούχων και των καπνοπωλών, αλλά επαγγελματικά σωματεία που προασπίζονται τα συμφέροντα μιας επαγγελματικής δραστηριότητας που μέσω αυτής τα μέλη τους ζουν τις οικογένειες τους! Στο Ρέθυμνο δεν θα ανεχθούμε άλλο τους σφετεριστές αερολόγους και γυρολόγους, άσχετους για τα τεκταινόμενα στον κλάδο να διεκδικούν με τόσο αισχρό τρόπο και ιδιοτελή σκοπό τις συλλογικότητες και τις Διοικήσεις μόνο και μόνο για την εξυπηρέτηση των προσωπικών τους φιλοδοξιών. Θα τους «αναδείξουμε» και θα τους παρουσιάσουμε, σε γενική συνέλευση που θα καλέσουμε στο αμέσως επόμενο διάστημα. Ντροπή και αίσχος στις διοικήσεις των σωματείων που υποστηρίζουν τέτοια πρόσωπα και κινητοποιήσεις σε βάρος σωματείων! Στο χρόνο που ενημερωθήκαμε για τα τεκταινόμενα και τις μεθοδεύσεις σε βάρος της διοίκησης του σωματείου μας, δεν ήταν δυνατόν να αναστείλουμε την κινητοποίηση της 28ης Σεπτεμβρίου 2010 και γι’ αυτό θα απεργήσουμε, για μια ακόμα φορά, διαχωρίζοντας την θέση μας από το ανώνυμο, τελικά, «ανεξάρτητο πανελλήνιο κίνημα περιπτερούχων και καπνοπωλών» και διεκδικώντας ελάχιστη προμήθεια 8,2% επί της λιανικής τιμής στα βιομηχανοποιημένα καπνά. Πρόταση την οποία έχουμε συνυπογράψει με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία της χώρας και έχοντας καταθέσει και υπόμνημα στο γραφείο του αρμόδιου Υφυπουργού στις 20-09-2010, το οποίο έλαβε αρ. πρωτ. 88/20-09-2010.»
Μετά από όλα τα παραπάνω, τα συμπεράσματα δικά σας!!!

4 σχόλια:

Unknown είπε...

ΚΟΚΟΡΟΜΑΧΕΙΕΣ!!!!!!!!!!!!!!

NIKOS είπε...

Όχι φίλε δεν είναι έτσι. Ο κόσμος θα πρέπει να ξέρει με ποιους έχει να κάνει. Κάποιος θα πρέπει να λέει την αλήθεια και ας πονάει!!!

atreas είπε...

ΑΣ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΔΕΚΤΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΓΙΑ ΑΥΤΑ
ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ,

ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ

Ανώνυμος είπε...

o pirovolakis einai peripteras i peripterogatos?

ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ

ΑΘΗΝΑ, ΑΤΤΙΚΗ, Greece